Kurumsal Konaklamalarda Yeni Dönem Kurap İle Fullstay İşbirliği

Kurumsal Seyahat Acenteleri Platformu KURAP ile iş birliği içerisinde geliştirilen çoklu acente ekstraneti FULLSTAY faaliyete girdi. 

Kurumsal seyahat konaklamalarında yeni dönem başlıyor. Türkiye’nin en önemli kurumsal seyahat acentelerini bünyesinde barındıran Kurumsal Seyahat Acenteleri Platformu KURAP ile iş birliği çerçevesinde geliştirilen çoklu acente ekstraneti FULLSTAY faaliyete girdi. Türkiye’deki tüm otellerin üçüncü parti otel satıcılarına ihtiyaç duymaksızın acentelere ve kurumsal müşterilere çevrimiçi şekilde oda satabilmeleri için geliştirilen proje, yurtiçi otelleri a’dan z’ye dijitalleşen kurumsal seyahat yönetim süreçlerine direkt olarak entegre ediyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana yüzlerce otelin kayıt olduğu sistem otellere ait “kapalı devre” bir çevrimiçi mecra olma özelliğini taşıyor. Kurumsal acenteler tarafından kullanılan başlıca OBT’ler (Çevrimiçi Rezervasyon Aracı) ile entegre biçimde çalışan sisteme üye olan oteller, acente ve kurumlara istedikleri şekilde fiyat tanımlamalarını yapabiliyor ve bu fiyatlar sadece ilgili acente ve kurumlar tarafından görüntülenerek odalar anlık olarak satın alınabiliyor.

Sistem ayrıca otellerin dinamik fiyatlandırma, kontenjan kullanımı, upsell (müşteriyi bir üst segment ürün almaya ikna etme) yapabilme gibi online otel satış kanallarında bulunan olanaklarından faydalanmasına, bunu yaparken çoğu yurtdışı menşeili oda satıcılarından ve GDS’lerden oluşan bu kanallara yüksek komisyonlar ödemek zorunda kalmadan, acentelere ve onların kurumsal müşterilerine gerçek zamanlı satış yapabilme olanağı tanıyor. Böylelikle oteller sistem üzerinden üye acentelere ve kurumsal müşterilerine direkt erişebiliyor, tüm fiyatlama, rezervasyon ve satış işlemlerini tek bir ekrandan kapalı devre bir biçimde yönetebiliyor. E-posta ve telefon gibi iletişim yöntemleri ile vakit kaybetmeyerek saniyeler içerisinde odalarını satabiliyor.

KURAP ile İş birliği

Türkiye’nin en önemli kurumsal seyahat acentelerini bünyesinde barındıran KURAP adına görüş bildiren Fullstay Projesi Komite Başkanı ve ITALTUR‘un sahibi Hande Arslanalp, FULLSTAY’in yurtiçi kurumsal seyahatlerde oyun değiştirici bir adım olduğu görüşünde. Hande Arslanalp KURAP’ın projenin önemli bir paydaşı olması nedeniyle oteller çok önemli bir acente portföyüne ve onların kurumsal müşterilerine kolayca erişebilme imkanına erişebilecekler.

KURAP üyesi acentelerin yanı sıra ülkemizin diğer önemli kurumsal acentelerini üye listesinde barındıran FULLSTAY’in salgının sektördeki etkilerinin azalmasıyla otel ve acente listesini daha da geliştirerek yurtiçi kurumsal konaklamalarda en önemli çevrimiçi mecra haline gelmesi bekleniyor.

21.yüzyılın modern seyahat yönetimi anlayışı, firmaların seyahat kurallarını uygulayabilme, onay mekanizmalarını kullanma, fiyat şeffaflığı, çalışanların seyahat seçimlerinde kontrol sağlaması, seyahat güvenliği ve en önemlisi de raporlama ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi gerektiriyor. Bu ise ancak online seyahat yöntemi ile mümkün.

Turizm acenteleri günümüzde uçuş, konaklama, transfer, araç kiralama, seyahat sigortası vb. tüm seyahat hizmetlerini çevrimiçi olarak verebiliyor. Fullstay ise bu noktada çok önemli bir eksiği gideriyor. Bu sistem sayesinde KURAP üyesi acenteler kontratlı veya kontratsız tüm yurtiçi otellerini seyahat yönetim sistemine entegre etmiş durumdalar. Böylelikle hizmet verilen kurumlara otel portföyü direkt olarak sunulabiliyor, online biçimde satın alınma sağlanabiliyor. Oteller ile üye acenteler arasında süregelen fiyat isteme, uygunluk sorma, konfirme isteme gibi zaman alan ve satış sürecini uzatan akışlar neredeyse ortadan kaldırılmış olmakta.

Proje Gelişmeye Devam Edecek                                                                                                                

Önümüzdeki aylarda sistemin otellere sunduğu bu önemli olanaklara yenileri de eklenecek. Firma yetkilileri, sistemin otellerden alınan geri bildirimler doğrultusunda sürekli gelişmeye ve yeni özellikler eklemeye devam edeceklerini belirtiyorlar. 2022 yılı içerisinde başlanacak ikinci faz geliştirmeler ile sistemin sık kullanılan konaklama yazılımları ve belli başlı otel zincirlerinin kendi sistemleriyle entegrasyonu da sağlanacak. Böylelikle otellerin neredeyse tamamında çevrimiçi haline gelecek sistem, aynı zamanda fiyat ve kontenjan girişlerinin de otomatize edilebilmesini sağlayacak.