2023 de Gezilecek Az Gidilen 7 Yer

Bu yıl tatili nerede geçireceksiniz?  Araştırmalar bu yıl tatil yapacaklarının sayısının geçmiş yıllara göre artacağını gösteriyor. Popüler yerler Meksika’dan İtalya’ya, oradan Malezya’ya kadar uzanmakta. Booking.com 24,000 kişiyle yaptığı anketle az gidilen yerlere olan ilgiyi ortaya çıkardı. İşte herkesin gitmediği en görülmesi gerekli 7 tatil bölgesi.

7. Kalambaka, Yunanistan

Meteora dağlarının eteklerinde kurulu Kalambaka zengin kültürü ile ziyaretçilerini beklemekte. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu yerdeki Meteora manastırları görür görmez insanı etkileyen muazzam bir kaya kütlesinin üstünde yer almakta. Meteora kelimesi eski Yunanca’da havada yüzen anlamına geliyor. Dağların üstüne adeta tünemiş olan manastırları gördüğünüzde ne kadar doğru bir isim verildiğini siz de anlayacaksınız.

6. Kota Kinabalu, Malezya

Borneo adasında bulunan Kota Kinabalu yerli halk tarafından KK diye çağırılır. Daha önce kasaba olan bu yer ancak 2000 yılında resmen şehir olarak kabul edildi. Böyle olmakla beraber Kota Kinabalu 100 yıl öncesinden beri kauçuk, rattan, bal ve balmumu ticaretinde önemli bir yer tutmaktaydı.

Borneo adasının doğal kaynaklarını, flora ve faunasını görmek için yapacağınız gezide Kota Kinabalu harika bir başlangıç noktasıdır. Beyaz kumu ve pırıl pırıl denizi olan plajları ise zor bulunur güzelliktedir.

5. Bolzano, İtalya

Üzüm bağları ile Alp Dağları’nın panoraması arasında bulunan Bolzano orta Avrupa kültürüyle beraber Akdeniz geleneklerini de içinde barındırır.

Ötzi – Buz adam mumyası

Ziyaretçiler için geniş kapsamlı aktivitelerin içinde zengin bir gece hayatı, orta çağdan kalma binalar, ünlü buzul mumyası Ötzi’nin bulunduğu arkeoloji müzesi ve ski rezortları bulunmaktadır.

4. São Paulo, Brezilya

São Paulo 12 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir. Bu nüfus zenginliği tatilcilere geniş bir kültür çeşitliliği ve canlı bir gece hayatı sunmakta.

Şehrin sadece bol güneşli plaj otellerinde vakit geçirmek istemeyenler bir çok müzeyi, galeriyi ve barları görme fırsatını elde edebilirler.

3. Pondicherry, Hindistan

Hindistan’dan bahsedildiğinde Fransız kültürü gezginlerin aklına gelen en son şey olmalıdır. Fakat Hindistan’ın güneydoğu kıyısında yer alan Pondicherry’i gördüğünüzde kendinizi Avrupa’da farz edeceğinize neredeyse eminiz.

Fransız mimarisi tarzında evleri, kaldırım kafelerinin sıralandığı Fransızca isimli sokakların olduğu bu bölgenin ismi bir Fransız kolonisi olan Ville Blanche dır. Burası eski Fransız Hindistan’ının baş şehridir ve sırf bu nedenle ziyaret edilmesi gereken bir yer olmayı hak eder.

2. Santiago de Querétaro, Meksika

Santiago de Querétaro mimarisi ve bakımlı parkları ile popüler bir turistik yerdir. Mexico City’ye olan yakınlığı Meksika tarihini sergileyen yerleri gezmek isteyenler için kolay ulaşılabilen bir avantaj oluşturur.

Meksika bağımsızlık savaşı 1810 yılında burada başladı ve Meksika’nın ilk anayasası 1917 yılında burada kabul edildi. En etkileyici yapılar, şehrin görüntüsüne hakim olan devasa su kemerleridir.

1. Budva, Karadağ

Karadağ’ın ufak bir kasabası olan Budva Adriyatik kıyısındaki en eski tarihe sahiptir. Tarihi şehir duvarları ve harikulade kumsalı ile tanınır.

Efsaneye göre Budva, Finike kralı Agenor tarafından 2,500 yıl önce kurulmuştur. Günümüzde Budva iyi korunmuş anıtları ve tarihi şehir merkezi ile Karadağ’ın en güzel yarlerinden biridir.