2023 Yılında En Ucuz Tatil Yapabileceğiniz Ülkeler

Tasarrufa önem verenler bu notu dikkate alsınlar. Bütçeye uygun destinasyonlar için yeni bir liste açıklandı. Asya ülkeleri açık ara başı çekmekte.

Enflasyon seyahat edenlerin cüzdanını yakmakta ve banka hesapları her zamankinden daha fazla ufalmakta. Bu zamanlarda tasarruf tüyoları sadece günlük hayatta değil seyahat sırasında da artık önem taşımakta. Amerikan danışmanlık şirketi Kiplinger yeni bir sıralama raporu çıkardı. Liste bu yıl en hesaplı tatil yapılacak ülkeleri ortaya koyuyor.

Liste seyahat edenlerin bulundukları yerdeki günlük harcamalarını baz alarak oluştu. Buna konaklama ve yeme içme dahil edilirken ülkeye gidiş ve geri dönüş ulaşım bedeli ise hariç tutuldu.

Asya Ülkeleri En İyi Performansı Gösterdi

Sürpriz sayılmayacak bir şekilde Asya ülkeleri en ucuz tatil yerleri. Laos bunların başında geliyor. Laos’da 1 günlük harcanacak tutar ortalama olarak 15 Amerikan Doları olarak hesaplanmakta. Konaklama için sekiz dolar alınırken yeme içmenin ortalaması ise yedi dolara geliyor.

Laos

Türkiye döviz kurundaki değer kaybından ötürü en ucuz tatil yapılacak ülkeler arasında ikinci sırayı alıyor.

Türkiye

Güney Amerika’dan Meksika ve Kosta Rika listeye girerken, Avrupa’dan 2 ülke de hesaplı seyahat ülkesi olarak adlarını yazdırdılar.

Meksika

Bunlar Portekiz ve Yunanistan. Ancak şunu unutmamalı. Portekiz’de olsun Yunanistan’da olsun günlük harcama tutarı ucuz tatil cenneti olan Laos’tan 10 misli daha pahalı.

Portekiz

En ucuz tatil ülkeleri sıralaması:

1) Laos

2) Türkiye

3) Endonezya

Tayland

4) Tayland

5) Macaristan

6) Kosta Rika

7) Meksika

8) Dominik Cumhuriyeti

9) Portekiz

10) Yunanistan